Póló nyomtatás technikák - Póló Bázis

A termékeink elkészítése során többféle technikával dolgozunk, az anyagtól és a megrendelői igényektől függően.

Flex fólia nyomtatás

Ezzel a technikával szinte bármilyen anyagra és színre lehet nyomtatni (pamut, műszálas, vászon, stb.). A grafikát fóliából vágjuk ki, majd magas hőfokon, erős nyomással visszük fel az anyagra. Mivel a fólia teljesen egyszínű, ezért színátmenetet, elhalványuló széleket nem lehet vele nyomtatni. Van némi érezhető felülete, ám rendkívül tartós, nem töredezik, nem válik le. Csak a grafika kerül a pólóra, nem lesz háttér. Elsősorban vektorgrafikáknál, szövegeknél alkalmazott technika. Amennyiben a grafika több színt is tartalmaz, de az objektumok nem érintkeznek (pl. két betű), úgy alkalmazható több színű (2-3 szín) nyomtatás is. 40-60°C-on mosógépben mosható. Vasalni csak kifordítva lehet.

Flex fóliás nyomtatás

Flex fóliás nyomtatás színei


 

Flock fólia nyomtatás

A flex fóliához hasonlóan, ugyanúgy géppel vágjuk ki, és magas hőfokon, erős nyomással kerül a pólóra. A különbség annyi, hogy ennek a felülete bársonyos, ezért picit vastagabb is. Nagyon vékony vonalakat tartalmazó grafika esetén nem alkalmazható. Szintén tartós, nem töredezik, nem válik le. 40-60°C-on mosógépben mosható. Vasalni csak kifordítva lehet.

Flock fóliás nyomtatás

Flock fóliás nyomtatás színei


 

Digitális diretkt nyomtatás

Nyomtatáskor a festék közvetlenül a pólóra kerül, így nem lesz plusz felülete (színes pólónál nagyon minimális). Fehér póló esetén maga a póló adja az alapszínt, így csak a színek kerülnek rá. Színes/sötét/fekete anyagnál egy előkezelést követően, egy fehér alapréteg kerül a textilre, majd arra jönnek rá a színek. Készíthetőek színátmenetes, elhalványuló grafikák, fotók. A póló anyagának legalább 70-80% pamutnak kell lennie. 30°C-on, kifordítva lehet mosni, vasalni szintén kifordítva szabad.

Digitális-direkt nyomtatás


 

Szublimációs nyomtatás

A mintát egy speciális papírra nyomtatjuk, majd azt magas hőfokon, erős nyomással visszük fel az anyagra. Plusz felület nincs, mivel csak a festék kerül át. Fehér festéket nem lehet nyomtatni, ezért színes minta esetén az alapnak fehérnek kell lenni, különben összemosódnak a színek. Textilnyomtatásnál csak műszálas (pl. poliészter) anyagoknál alkalmazható. Egyéb ajándéktárgyak esetén az adott termék speciális (szublimálható) bevonattal rendelkezik, így hozott anyagra nem tudunk nyomtatni (pl. bögre). Kedvelt technika a sportruházatok díszítésében, mivel nincs plusz érezhető felület, és megmarad a textil légáteresztős tulajdonsága. Rendkívül tartós, nem kopik, nem leszedhető. Póló/egyéb textil 40°C-on mosógépben mosható.

Szublimációs nyomtatás


 

Transzfer nyomtatás

Ilyenkor egy speciális papírra nyomtatunk, majd azt magas hőfokon, erős nyomással visszük fel a textilre. Más papír való a világos, és a sötét pólókhoz. Világos/fehér póló esetén egy transzparens rétegre nyomtatunk, így a pólóra csak a színek kerülnek. Lesz egy enyhe, érezhető felülete. Csak a fehér pólóra lehet színátmeneteket, elhalványuló széleket nyomtatni. Színes pólónál fehér papírra nyomtatunk, majd fóliaszerűen lehúzzuk, utána magas hőfokon, erős nyomással kerül át a pólóra. Mivel az alap fehér, ezért átlátszó részeket, elhalványuló széleket nem lehet vele nyomtatni. Ezeket a részeket át lehet színezni a póló anyagával (közel) megegyező színűre. A minta körbevágható, így nem feltétlenül keretben kerül a grafika a pólóra. 30°C-on, kifordítva lehet mosni, vasalni szintén kifordítva szabad.

Transzfer nyomtatás


 

Szitanyomás

Direkt szitanyomással foglalkozunk, ilyenkor a festéket a szita segítségével közvetlenül a nyomtatandó felületre visszük fel. Fontos a sima felület (pl. ne legyen varrás), különben a minta elmosódik.
Ezzel a technikával szinte bármilyen anyagra és színre lehet nyomtatni (pamut, műszálas, vászon,stb.).
A legjobb minőségű festékeket, alapanyagokat használjuk, melyek kiváló fedőképességűek, élénk színűek, és rendkívül tartósak. Már 20 db-os megrendelés esetén is gazdaságos lehet. Ajánljuk pl. cégeknek, egyesületeknek, iskoláknak.

Szitanyomtatás


 

Amennyiben kérdése van, részletesebb információra van szüksége, vagy rendelni kíván, akkor ezt megteheti a közvetlen email küldő felületünkön, vagy hívhatja a lenti közvetlen elérhetőségemet.

Egyedi póló nyomtatás technikák – Póló Bázis: +36-30-521-4895